Mr.Masala ,a dream of its owner , founded in 2013 in óbuda.The word Masala means spice . Its focus on top quality, always fresh product, value, great service and community leadership along with social networking has allowed it to grow into the largest quick service restaurant in budapest. In its very first year Mr.Masala started with a Limited food items in its menu. But as consumer tastes grew, so did the choices at our catering as well expanded. India is like Europe. A hodgepodge of cultures, distinct yet sharing a common lineage. Same for cuisine. Indian cuisine is hard to sample via just one dish. The country is very diverse, and thus the cuisine differs from north to south, from east to west. In India, recipes are handed down from mother to daughter, from generation to generation. Most of the spices used in Indian cooking were chosen originally (thousands of years ago) for their medicinal qualities rather than for flavor. Many of them such as turmeric, cloves and cardamoms are very antiseptic, others like ginger, are carminative and good for the digestion.
In 2022 Mr.Masala decided to enter in ala carte services and opened Karol bagh restaurant in heart of Budapest.
The name Karol Bagh, derives from the Hindi-Urdu words "Qarol" meaning "curved like green chilly" and "Bagh" meaning "garden".The place was named for the numerous herbal gardens in the area.
In recent years the 108-foot Hanuman statue has become an iconic landmark marking the entrance to Karol Bagh and is seen regularly featured in Bollywood movies showcasing New Delhi.
The same statue depicted on the wall of our restaurant along with an auto rickshaw. An authentic Indian curry is an intricate combination of a stir-fried masala – a mixture of onion, garlic, ginger, and tomatoes; various spices and seasonings with which meat; poultry, vegetables or fish is prepared to produce a stew-type dish.. Those of you who are already familiar with the art Indian cooking you will find that Karol Bagh has unique variations of the traditional favorites and much more. Always remember the following, with Indian cusine you usually eat with your hands, and hardly touch the cutlery, and most importantly mithai (sweet treats or just sweets) are meant to be consumed with the meal not as a dessert, this helps balance out the heat. Raita (yogurt based dish) is also good to battle the spice. Enjoy your meal at Karol Bagh which with its great food is still very family oriented. Bon Apetit !
’Mr. Masala’, tulajdonosának álma, 2013-ban Óbudán alapított. A „Masala” szó jelentősége „fűszer”. Fókusza a legjobb minőségre irányul, mindig friss termék, érték, nagyszerű szolgáltatás és közösségi vezetéssel párhuzamosan a közösségi hálón való kommunikáció lehetővé tették, hogy Budapest legnagyobb gyors szolgáltatású vendéglőjévé váljon. Az első évben ’Mr. Masala’ étlapján az ételek még korlátozott számban voltak jelen. Azonban, ahogyan fógyasztóink száma növekedett, úgy vendéglőnkben is nőtt a választék.
India olyan mint Európa. A kultúrák kavalkádja, különböző és mégis osztozik egy közös eredetben. Ugyanígy van ez a konyhaművészetben is. Nehéz az Indiai konyhát csak egyetlenegy fogás ételen keresztül meghatározni. Az ország nagyon változatos, ezért különbözik északról délre, keletről nyugatra a konyhaművészet is.
Indiában az anyák lányaiknak adják tovább a recepteket, generációról generációra. Az Indiai konyhában használt fűszerek zöme eredetileg (több ezer évvel ezelőtt) gyógyászati tulajdonságaik miatt lettek kiválasztva, és kevésbé az ízeik miatt. Sokak közülük, mint a kurkuma, szegfűszeg és a kardámom erősen fertőtlenítő hatásúak, mások szélhajtóak mint pld. a gyömbér, és elősegítik az emésztést.
Egy valódi Indiai curry a kevert-sült ’masala’ bonyolult kombinációja – egy hagyma, fokhagyma, gyömbér és paradicsom elegye; különböző fűszerek és fűszerezések, hús, baromfi, zöldség vagy hal hozzáadásával készül és egy lassú tűzön főzött „pörkölt”-höz hasonló étel lesz belőle.
Azok, akik már ismerik az Indiai konyha művészetét látni fogják, hogy ’Mr. Masala’ konyhájában a hagyományos kedvencek mellett mennyi különböző egyedi variáció és még ennél is több készül.
Emlékezz mindig a következőre: Az Indiai konyha ételeit többnyire kézzel fogyasztjuk, evőeszközt nem igen használunk, és ami nagyon fontos, hogy (mithai) édességet az étkezés közben fogyasztunk – nem mint desszertet – segítve így a hő kiegyensúlyozását. Raita (egy joghurt alapú fogás) úgyszintén segít a fűszeres ételeknél. Élvezd amit elfogyasztasz Mr. Masala vendéglőjében, ahol nagyszerűen étkezhetsz és családias hangulat vesz körül. Jó étvágyat!
Our chefs are the heart and soul of Mr. Masala. They are artisans, meticulously crafting each dish with generations-old recipes and a passion for authentic Indian flavors. Their dedication to quality and innovation ensures a culinary experience that transports you to the vibrant streets of India.
At Mr. Masala, freshness is not just a promise, it's a way of life. We source the finest ingredients, hand-picked daily to create dishes that burst with flavor and vibrancy. From aromatic spices to succulent meats and vegetables, each bite is a testament to our commitment to quality.
Step into Mr. Masala and be transported to the heart of India. Our restaurants are adorned with vibrant colors, intricate artwork, and the alluring aroma of spices, creating a warm and inviting atmosphere where you can savor the true essence of Indian hospitality.